ΣαλόνιΠως να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού σε 6 βήματα! - epipla volos

9 Μαρτίου 2020by jimfek0
Το τραπεζάκι του σαλονιού ή αλλιώς του καφέ, ακούγεται ως κάτι το πολύ εύκολο να διακοσμήσεις, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί να έχεις ελάχιστα πράγματα επάνω του και μετά από μια ώρα να το βρεις στην πλήρη αταξία.

Ακόμα περισσότερο αν έχεις παιδιά ή κατοικίδιο, είναι πολύ εύκολο τα πράγματα να…ξεφύγουν. Το τραπέζι του σαλονιού είναι ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του σπιτιού. Πρόκειται για το σημείο γύρω από το οποίο μαζεύεται η οικογένεια, αλλά και οι επισκέπτες. Εφόσον φυσικά μιλάμε για πραγματικό σπίτι και όχι για σπίτι από περιοδικό μόδας, πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου την τελειότητα!

 

Μόλις συμφιλιωθείς με την ιδέα, μπορείς να ακολουθήσεις αυτά τα 6 βήματα, να δεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά βήματα που θα οργανώσουν ένα πρακτικό τραπέζι του καφέ και να το καταφέρεις!

Τα 6 βασικά αντικείμενα διακόσμησης ενός τραπεζιού σαλονιού του καφέ

τραπεζι σαλονιου τραπεζακι καφε σαλονι 2020 διακοσμηση ιδεες δισκος

Τα στάνταρ αντικείμενα που πρέπει να έχει ένα τραπέζι του καφέ ως διακόσμηση είναι:
• Κυρίως διακοσμητικός δίσκος
• Στοίβα με Βιβλία
• Βάζο με λουλούδια ή σκέτο
• Γλαστράκια με φυτά
• Δευτερεύον ορθογώνιος δίσκος ή σουβέρ
• Διακοσμητικά (Κερί – αγαλματάκι – αναμνηστικό)

Σημαντική λεπτομέρεια όταν διακοσμείς το τραπεζάκι του καφέ, είναι να μείνεις σε μια χρωματική παλέτα 3-4 χρωμάτων. Ανάλογα τα αντικείμενα που έχεις πάνω, κάποια μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο υπόλοιπο σαλόνι ή να ταιριάζουν με κάποια χρωματική επιλογή αυτού.

Μείνε στο στυλ διακόσμησης που υποστηρίζεται ευκολότερα από το τραπεζάκι του σαλονιού σου και έλα να δούμε, γιατί προτείνονται τα 6 αντικείμενα της λίστας παραπάνω.

 

Διακοσμητικός δίσκος για τραπεζάκι σαλονιού

κυρίως δίσκος

Ο διακοσμητικός δίσκος είναι βασικό διακοσμητικό στοιχείο για το τραπέζι του σαλονιού, αλλά και απολύτως πρακτικό. Εκτός ότι ανεβάζει το επίπεδο του τραπεζιού σου, προσφέρει την απίστευτη ευκολία και τον τρόπο να μαζεύεις όλα τα αντικείμενα από το τραπεζάκι του καφέ με μια κίνηση, είτε θέλεις να ακουμπήσεις το laptop, είτε θέλεις να βάλεις στο τραπέζι λίγα πιατάκια με μεζεδάκια και finger food, είτε θέλετε να παίξετε ένα επιτραπέζιο.

 

Τραπέζι δίσκος
Αυτό το τραπέζι δίσκος, καθιστά τον κυρίως δίσκο αχρείαστο.

Ο δίσκος θα πρέπει να αφήνει τουλάχιστον τα 2/3 της επιφάνειας του τραπεζιού ακάλυπτα, ενώ μπορείς να έχεις δίσκο ίδιου σχήματος με το τραπέζι για ομοιομορφία ή διαφορετικό για να εντάξεις κάποια γεωμετρικά παιχνίδια στην διακόσμησή σου. Προσπάθησε να επιλέξεις έναν διακοσμητικό δίσκο που θα ταιριάξει με το υλικό και το χρώμα του τραπεζιού σου. Το ξύλο, το μέταλλο, το ρατάν, η ψάθα ή ακόμα και το τσιμέντο είναι στα υλικά επιλογής .

 

Βιβλία για τραπεζάκι σαλονιού

στοίβα βιβλίων διακόσμηση

Τυπικά τα βιβλία είναι για σένα, να μπορείς να πιάσεις κάτι να διαβάσεις ανά πάσα στιγμή. Πρακτικά τα βιβλία καταμαρτυρούν πτυχές της προσωπικότητάς σου! Ουσιαστικά πρέπει να επιλέξεις κάτι που θα διάβαζες, κάτι που θα ήθελες οι άλλοι να νομίζουν ότι διαβάζεις ή κάτι που θα ενδιέφερε κάποιον να διαβάσει ή να περιεργαστεί.

Διακοσμητικά μιλώντας, 2-3 βιβλία θα αποτελέσουν μια «εξέδρα» για άλλα αντικείμενα διακόσμησης. Μπορείς να επιλέξεις βιβλία με ουδέτερα ή έντονα χρώματα. Η στοίβα με τα βιβλία θα σε βοηθήσει επίσης να μην αλλάζεις συχνά θέση σε μικροπράγματα του τραπεζιού που δεν θέλεις να χάσεις.

 

Βάζο για τραπέζι σαλονιού

ανάγλυφο βάζο Βούδας

Ένα μικρό περίτεχνο βάζο είναι από τα αντικείμενα που δεν μπορεί να λείψει από το τραπέζι του σαλονιού σου. Υπάρχουν πολλά πλατιά βάζα με έντονο ανάγλυφο και σχήμα, τα οποία δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις μόνο για λουλούδια, αλλά μπορείς να τοποθετήσεις μέσα κάποιο κερί ή μικροαντικείμενα. Εναλλακτικά αν το θέλεις μόνο για λουλούδια, προτίμησε χαμηλό βάζο με στενό στόμιο και χαμηλό κέντρο βάρους.

Είτε γεμισμένα με λουλούδια, είτε μόνα τους, τα βάζα είναι τα απόλυτα διακοσμητικά για το τραπεζάκι το σαλονιού!

Πηγή: decoration.gr

jimfek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://epiplavolos.gr/wp-content/uploads/2020/02/koulouris-logo-768x240.png

Έπιπλα Κουλούρης

Σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες και απαιτήσεις κάθε χώρου, τα έπιπλα ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ συνδυάζουν μινιμαλιστική απλότητα και στιλ, με υψηλή αισθητική. Κάθε έπιπλο που φέρει την υπογραφή ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένο με απόλυτη προσήλωση και συνέπεια, αποτέλεσμα μοναδικής γνώσης και εμπειρίας χρόνων, φτιαγμένο για να βρει τη θέση του σε κάθε σπίτι με γούστο και αισθητική!
Επικοινωνία
Λεωφ. Αθηνών 88 Πεδίον του Άρεως Βόλος - Τ.Κ. 38334
Social